21 Mayıs 2012 Pazartesi

Sıkça Sorulan Sorular

SORU: Dövme çok acıtır mı ?

CEVAP : Acıdan ziyade rahatsız edici bir cızırtı desek yerinde olur..acı göreceli bir kavram olmakla beraber, bayanlar epilasyonun yarısı kadar acıdığını söylerler. bu işin çok fazla değişkeni olduğı için (acı eşiği, uygulayıcının tecrübesi, ekipman özellikleri, desen niteliği, yapılan bölge vs gibi...)) çok ta keskin çizgiler yoktur...ama bugüne kadar 50 bini geçkin dövmede yarım bırakan yanlızca birkaç kişidir.

SORU: Sağlık açısından problem yaratır mı ?

CEVAP : Şu anda dünya üzerinde dövme ekipmanları sektörü çok gelişmiş ve hükümetler tarafından sıkı kontroller altında ekipman üretmektedirler...(boya ,iğne vs..)benim kullandığım ekipmanların avrupa birliği,kanada ve amerika onay belgeleri ve laboratuar araştırma sonuçları mevcuttur..profesyonel ekipman kullanılıp, profesyonelce bir iş yapılırsa hiç bir yan etkisi yoktur.

SORU: Cildim çok hassas ve alerjik ne gibi sorunlar olur ?

CEVAP : Dövme yapılırken sürekli havlu kağıtla dövmeyi sileriz (akan boyaları silip çizgileri net görmek için) .bu yaptığımız ve birazda iğnenin etkisiyle deri kızarır..beyaz tenlilerde ve alerjik hassas derili insanlarda bu kızarıklık biraz daha fazla olur ama birkaç saat sonra deri tekrar normale döner.başka sorun yoktur.


SORU: Dövmenin canlılığı ve tonu nelere bağlıdır ?

CEVAP : Dövme yapıldıktan sonra 4-10 gün civarında biraz dikkat gerektirir...desen biraz daha koyu ve biraz pütürlü olabilir.ama bu kötü görünmek anlamına gelmiyor..yaklaşık 4 ila 10 gün zarfında dövmenin üzerini yeni bir deri kaplar..bu zaman zarfında bana göre havuz,deniz,güneşlenmek vs. gibi olaylar iyi değildir..uygulayıcının önerdiği krem önerilen şekilde kullanılırsa sonuç mutlu edicidir.


SORU: Dövme silinebilir mi ?

CEVAP : Dövme lazerle silinebilmektedir.yanlız her lazer her işi görmez dalga boyları vardır ve uygun dalga boyu olan lazerleri kullanmak gerekir.Pigmentlerin hangi derinlikte olduğu, dövmenin rengi vs.gibi birçok faktör vardır. Çok kolay ve yüzde % 100 başarılı olmayabilir.yani nasıl olsa sildiririm mantığıyla bu olaya yaklaşmayınız.

SORU: Kilo alıp vermek veya spor yapıp kaslanmak dövmenin bozulmasına neden olur mu ?

CEVAP : Bu sorunun cevabı göbeklerinde dövme olan bayanların hamile kalması gibi bir esneme sonucunda bir kısım deformasyon olabilir...spor konusunda mevcut kası veya bölgeyi 3-4 kat büyütürseniz belki... ayrıca herhangi bir şekilde deforme olmuş dövmeleri restore etmek te çok zor bi iş değildir.sonuçta kafaya takılacak bir durum yok..


SORU: Dövme yaptırmadan önce alkol alınır mı ?

CEVAP : Dövme yaptırmadan önce kanı sulandırdığı için içki içilmemesi gerekir.(daha temiz bir iş için) ayrıca biz alkol veya uyuşturucu almış kişilere dövme yapmıyoruz.çünkü o ruh ve beden haliyle verilecek kararların çok sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder